fbpx

Coaching

”Ik ben onderdeel van de doelgroep. Ik weet exact hoe ik jou moet helpen.”

 

Via welke waarden ik jou ga helpen met resultaat

(Net zoals 80+ andere mensen)

Informeel

”Jouw beste vriend”

Alles wat ik bij Jordi de Haan Personal Training doe, doe ik vanuit een informele gedachtegang. Geen strenge trainer-coach verhouding, waardoor je met plezier gaat uitkijken naar de coaching momenten of personal training sessies.

Begrijpelijk

”Jip-en Janneketaal”

Ik wil zo snel mogelijk resultaat bij jou. Dit ga ik       verwezenlijken door alle wetenschappelijke kennis begrijpelijk. Resultaat komt niet binnen een paar weken, maar heeft tijd nodig. Uiteraard is het behalen van maandelijkse progressie mogelijk. Daarvoor steek ik dagelijks tijd en energie in jou door alles eenvoudig uit te leggen.

Flexibel

‘’‘s Avonds een vent in de stad , ’s ochtends een vent in de gym‘’

Een eentonig bewezen methode met een rijst, kip en groente dieet en zeven dagen per week trainen gaat niet werken. De kans dat je dit volhoudt is aanzienlijk klein.  

Een snackbar dieet in combinatie met dagelijkse doseringen alcohol ook niet. Een zelfgecreëerd flexibel voedingspatroonefficiënte trainingen en een gezellig, sociaal leven gaan wél voor jou werken.

Eerlijk

”Een personal trainer die een hekel heeft aan onrealistische personal trainers”

Binnen 6 weken 10 KG spiermassa opbouwen? Dat kan niet zonder steroïden. En gelukkig werk ik daar niet mee. Ik zal jou altijd op een eerlijke manier adviseren over de haalbaarheid van jouw beoogde progressie. 

Daarnaast heb ik wetenschap hoog in het vaandel staan en daarom werk ik alleen met wetenschappelijke onderbouwde kennis.

Consistentie

''Wij gaan samen voor onafgebroken veranderingen op het gebied van mentale en fysieke fitheid.''

Voedingscoaching

Goede voeding is minstens even belangrijk als trainen, maar...

Ken jij iemand die 10 jaar lang geleden gestart is het met een streng dieet en het nog steeds volgt? 

Alle mensen die 10 jaar geleden zijn gestart hebben vaak één ding gemeen.

Dat ze het nu niet meer doen 

#3. Eén van de meest gemaakte fouten bij het opbouwen van spiermassa op de lange termijn:


Strenge voedingsrichtlijnen

Strenge voedingsrichtlijnen

Je kunt streng voor jezelf zijn door bijvoorbeeld permanent calorieën te registreren in een applicatie. Uit onderzoek is gebleken dat permanente calorieën registratie niet werkt niet op de lange termijn [1].

Het kost veel tijd en kan zelfs zorgen voor voedingsobsessies [2].

Daarnaast kun je streng voor jezelf zijn door continu een voedingsplan te volgen.

Maar dan lijkt het dat je geen ruimte hebt voor uitschieters en raak je in paniek als het een dagje minder gaat?

Daarom is het juist goed te leren eten op gevoel, zodat je uitschieters gemakkelijk kunt compenseren.

Leer eten op gevoel met een flexibel voedingspatroon voor meer spiermassa!

 

gezond eten

Gebalanceerd eten zonder permanente calorieën registratie

Middels mijn voedingscoaching leer je uiteindelijk eten op gevoel. Ik adviseer je tijdelijk te tracken via Mijn Eetmeter. In samenwerking met coaching kun je voor de rest van je leven eten op gevoel. Via de voedingscoaching krijg jij grip op het eten van gezonde voeding met eventuele uitschieters in het weekend.

 

''Het is pas ongezond, als je stopt met ongezonde producten.''

Eigen bakjes mee naar een verjaardag? Mij niet gezien! Jij en ik gaan samen een flexibel voedingspatroon samenstellen waarbij je niet gebonden bent aan dezelfde maaltijden. 

 Schiet je een keer uit de bocht in het weekend? Geen probleem dat compenseren we wel weer. Natuurlijk gaan we voor een voedingspatroon dat bijdraagt aan het opbouwen van spiermassa.

ongezond eten
Weegschaal

Gewicht als middel, geen doel!

Ik streef niet naar een bepaald gewicht, maar gebruik het slechts als richtlijn om progressie te kunnen vaststellen. Ik prioriteer altijd de resultaten omtrent jouw fysiek. 

Ik stuur op de resultaten tijdens de evaluatie middels het gewicht. Tevens corrigeer ik tijdens de evaluatie waar dat nodig is.

1 op 1 begeleiding

Zonder kennis een sportschool binnen lopen, geen plan hebben en vervolgens geen progressie meer zien. Het resultaat: je raakt ongemotiveerd, gaat minder vaak en stopt. Ik behoorde ook tot dat type sporter.

#4. Eén van de meest gemaakte fouten bij het opbouwen van spiermassa op de lange termijn:

Willekeurige trainingsweken

Gemiddeld gezien zegt 1 op 10 personen jaarlijks hun fitness abonnement op. Zes op de tien besteedt daarna minder tijd aan sport. Het stoppen komt door het gebrek aan plezier, stellen van andere prioriteiten (werk en school) en medische redenen (blessures) [3].

De creatie van plezier en motivatie

Als coach vind ik het ontzettend belangrijk dat je actief stappen onderneemt om gymsessies in te plannen. Jij betaalt geen geld om thuis op de bank te blijven zitten. 

Ik zal daardoor altijd hameren op jouw aanwezigheid. Daarbij is het creëren resultaat een belangrijk onderdeel. Dit zorgt namelijk voor plezier en motivatie.

Kasper Stoof 230922
Jordi de Haan

Leer veranderen

 Ik wil bij jou gedragsveranderingen doorvoeren die belangrijk zijn voor het opbouwen van spiermassa. Stel in samenwerking met mij andere prioriteiten!

Tijdens evaluatie bekijk ik waar je mogelijk kunt veranderen, om nog sneller resultaat te boeken.

 

Vergaar kennis en voorkom blessures

Wekelijks contact helpt jou meer inzichten te krijgen om spiermassa op te bouwen. Jij krijgt hierbij direct antwoord op al jouw vragen. Uiteraard is het ook mogelijk om altijd vragen te stellen in de trainingsapp.

Tijdens de videocalls zorg ik er voor dat jij met de belangrijke tips het gesprek verlaat.

Coaching spiermassa

Ik heb alle fouten al voor je gemaakt, zodat jij het niet hoeft te doen.

 
”Wellicht is het resultaat zonder coach hetzelfde, alleen de weg ernaar toe gaat veel moeizamer. Ik heb alles al voor uitgezocht. Maak gebruik van 11 jaar aan kennis en ervaring. 
 
 
 

Verkeerde aanpak vs. flexibele methode

Progressie foto spieropbouw

Bronnen:

[1]        L. Solbrig, R. Jones, D. Kavanagh, J. May, T. Parkin, and J. Andrade, “People trying to lose weight dislike calorie counting apps and want motivational support to help them achieve their goals,” Internet Interventions, vol. 7, pp. 23–31, Mar. 2017, doi: 10.1016/J.INVENT.2016.12.003.

[2]        C. A. Levinson, L. Fewell, and L. C. Brosof, “My Fitness Pal calorie tracker usage in the eating disorders,” Eating Behaviors, vol. 27, pp. 14–16, Dec. 2017, doi: 10.1016/J.EATBEH.2017.08.003.

[3]        Heijnen, E., Hover, P. & Schoemaker, J. (2021). Opzegging lidmaatschap van sportvereniging en fitnesscentrum Frequentie, motivatie en implicatie. Mulier Instituut / Hogeschool van Arnhem en Nijmegen: https://www.mulierinstituut.nl/publicaties/26112/opzegging-lidmaatschap-van-sportvereniging-en-fitnesscentrum/

nl_NLNL